Casa Bay (este situată în Piața Sylvester Janos)

Casa Bay este situată în Piața Sylvester Janos.Conacul este construit la sfârșitul  secolului al XIX-lea. A aparținut familiei Papolczy și a ajuns să poarte numele de Casa Bay după căsătoria lui Papolczy Mária cu Csomaközi Bay Miklós. Din acest mariaj au rezultat doi copii, Béla şiIlonka, la un an diferență unul după celălalt. Familia se destramă, Mária se stabilește împreună cu copii la Budapesta, unde se recăsătorește, iar Csomaközi Bay Miklós se mută la Oradea, căsătorindu-se cu Hermann Aranka, decedând în anul 1965. 

Fiul cuplului seinean,Béla Bay, (1907-1999), va deveni cel supranumit de presa de specialitate „apostolul scrimei”, sau „maestrul sabiei”. Și-a început cariera sportivă la Asociația Sportivă Sătmăreană în 1924.Din 1927 îl găsim la Clubul Atletic al Studenților din Budapesta, iar din 1948 este scrimerul clubului „Haladás” din Budapesta. A luptat în toate cele trei categorii (floretă, spadă, sabie),iar între anii 1933-1948 a fost selecționer al echipei Ungariei în toate categoriile. A luat parte la olimpiadele de vară din 1936 și 1948. A primit atât în timpul vieții cât și post-mortem, a primit foarte multe distincții și premii în Ungaria.

De această clădire se leagă și numele unei personalități marcante a vieții publice ungare. Soția primului premier al Ungariei libere, Antall József, pe numele ei de fată Filepp Klára, are rădăcini în Seini, bunica ei maternă născându-se aici, în 1898 și locuind o perioadă în Casa Bay.